Mazda3 Forums banner
61 - 78 of 78 Posts
Cześć wszystkim, mam model z 2004 roku i zrobiłem ten mod, działa idealnie! Możesz teraz wymienić swoje radio na radio z rynku wtórnego bez utraty statusu klimatyzacji. Ale jeśli chcesz móc przechodzić przez ustawienia komputera pokładowego i ustawiać zegar, musisz albo włożyć radioodtwarzacz z lat 2006-2009, ustawić ustawienia i bez odłączania zasilania od pojazdu po prostu wyjąć radioodtwarzacz i włożyć własne urządzenie. Zrobiłem ten mod w połączeniu z eonon d5151z i działa jak urok, mam dostęp do komputera pokładowego i zegara.

Cześć wszystkim, mam model z 2004 roku i zrobiłem ten mod, działa idealnie! Możesz teraz wymienić swoje radio na radio z rynku wtórnego bez utraty statusu klimatyzacji. Ale jeśli chcesz mieć możliwość przechodzenia przez ustawienia komputera pokładowego i ustawiania zegara, musisz albo włożyć jednostkę centralną z lat 2006-2009, ustawić ustawienia i bez odłączania zasilania od pojazdu po prostu wyjąć jednostkę centralną i włożyć własną jednostkę. Zrobiłem ten mod w połączeniu z eonon d5151z i działa jak urok, mam dostęp do komputera pokładowego i zegara.
Czy miałeś wyświetlacz klimatyzacji przed dokonaniem wymiany? Wymieniłem swój wyświetlacz LCD z 05 na 07, kiedy zainstalowałem mój ga5151f. Wyświetlacz działa dobrze, z wyjątkiem tego, że obszar sterowania klimatyzacją po prawej stronie jest zawsze pusty. Mój samochód nie ma automatycznej klimatyzacji, myślę, że to może być powód, dla którego jest pusty.

Cześć wszystkim, mam model z 2004 roku i zrobiłem ten mod, działa idealnie! Możesz teraz wymienić radio na radio z rynku wtórnego bez utraty statusu klimatyzacji. Ale jeśli chcesz mieć możliwość przełączania się między ustawieniami komputera pokładowego i ustawiania zegara, musisz albo włożyć jednostkę centralną z lat 2006-2009, ustawić ustawienia i bez odłączania zasilania od pojazdu po prostu wyjąć jednostkę centralną i włożyć własną jednostkę. Zrobiłem ten mod w połączeniu z eonon d5151z i działa jak urok, mam dostęp do komputera pokładowego i zegara.
Cześć, Kapazo, dobra robota!

Mam wyświetlacz LCD z lat 2006-2009 podłączony do mojego modelu z 2005 roku - ogromne podziękowania dla OP za schematy - i ze standardowym radiem wyświetlało temperaturę. Zamówiłem radio zastępcze, myśląc, że będzie to BR2B-66-AR0 (z przyciskiem "Info") z samochodu z 2006 roku, a sprzedawca zamiast tego wysłał BR2D-66-AR0 (z przyciskiem "Set") - który powoduje, że na wyświetlaczu LCD wyświetlany jest zegar i stacja radiowa itp. - więc okablowanie jest udane, ale bez względu na to, jakich kombinacji przycisków używam, nie otrzymuję "DIS On", ponieważ BR2D-66-AR0 nie ma możliwości komputera pokładowego. Obie jednostki są produkowane przez firmę Sanyo, a nie Clarion. Czytałem, że działają tylko jednostki centralne Clarion, ale czytałem również specyfikację dla BR2B-66-AR0 i mówi się "w/trip computer", mimo że jest to Sanyo.

Próbuję więc zdobyć jeden od tego samego sprzedawcy lub z innego źródła, ale wciąż jestem trochę zaniepokojony, że będzie to strata czasu, ponieważ niektórzy ludzie powiedzieli, że działają tylko jednostki Clarion? Czy możesz lub ktokolwiek inny potwierdzić, że udało im się to uruchomić z jednostką Sanyo, która ma przyciski "Info" i "Media", które pochodziłyby z samochodu z 2006 roku lub nowszego, takiego jak BR2B-66-AR0? Istnieją różne numery modeli, ale Sanyo ma napis "Sanyo Automedia" na naklejce na górze jednostki (jak poniżej).

Próbuję po prostu rozwiać moje obawy i mam nadzieję, że jak najszybciej uzyskać właściwą jednostkę bez przechodzenia przez wiele procesów zamawiania i zwrotu metodą prób i błędów.

Dziękuję za wszelką pomoc i radę, jakiej możesz udzielić.

Cześć wszystkim, mam model z 2004 roku i zrobiłem ten mod, działa idealnie! Możesz teraz wymienić radio na radio z rynku wtórnego bez utraty statusu klimatyzacji. Ale jeśli chcesz móc przechodzić przez ustawienia komputera pokładowego i ustawiać zegar, musisz albo włożyć jednostkę centralną z lat 2006-2009, ustawić ustawienia i bez odłączania zasilania od pojazdu po prostu wyjąć jednostkę centralną i włożyć własną jednostkę. Zrobiłem ten mod w połączeniu z eonon d5151z i działa jak urok, mam dostęp do komputera pokładowego i zegara.
Cześć, Kapazo, dobra robota!

Mam wyświetlacz LCD z lat 2006-2009 podłączony do mojego modelu z 2005 roku - ogromne podziękowania dla OP za schematy - i ze standardowym radiem wyświetlało temperaturę. Zamówiłem radio zastępcze, myśląc, że będzie to BR2B-66-AR0 (z przyciskiem "Info") z samochodu z 2006 roku, a sprzedawca zamiast tego wysłał BR2D-66-AR0 (z przyciskiem "Set") - który powoduje, że wyświetlacz LCD wyświetla zegar i stację radiową itp. - więc okablowanie jest udane, ale bez względu na to, jakich kombinacji przycisków używam, nie dostaję "DIS On", ponieważ BR2D-66-AR0 nie ma możliwości komputera pokładowego. Oba urządzenia są produkowane przez firmę Sanyo, a nie Clarion. Czytałem, że działają tylko jednostki centralne Clarion, ale czytałem również specyfikację dla BR2B-66-AR0 i mówi ona "w/trip computer", mimo że jest to Sanyo.

Staram się więc zdobyć jeden od tego samego sprzedawcy lub z innego miejsca, ale wciąż jestem trochę ostrożny, ponieważ niektórzy ludzie powiedzieli, że działają tylko jednostki Clarion, więc czy to strata czasu?

Czy możesz Ty lub ktokolwiek inny potwierdzić, że działa to z jednostką Sanyo, która ma przycisk "Info" i "Media", który pochodziłby z samochodu z 2006 roku lub nowszego, takiego jak BR2B-66-AR0? Istnieją różne numery modeli, ale Sanyo ma napis "Sanyo Automedia" na naklejce na górze urządzenia (jak poniżej).

Próbuję tylko złagodzić moje obawy i mam nadzieję, że jak najszybciej uzyskać odpowiednią jednostkę bez przechodzenia przez wiele procesów zamawiania i zwrotu metodą prób i błędów.

Dziękuję za wszelką pomoc i radę, jakiej możesz udzielić.

Chciałem tylko podziękować za poradnik! Zrobiłem to w moim '05 2.0. Kupiłem wyświetlacz LCD z 2008 roku z silnika 1.6 diesel, który kosztował mnie 50 dolców.

Jedyną rzeczą, która nie była dla mnie do końca jasna, było to, jakiego wyświetlacza LCD potrzebuję. Na innej stronie napisano, że potrzebuję wyświetlacza LCD z 12 pinami, co okazało się błędne. Na szczęście przesłałeś zdjęcia, które pomogły mi znaleźć wyświetlacz LCD z odpowiednim złączem.

Lutowanie 7 przewodów było łatwe, nawet bez żadnego doświadczenia w lutowaniu.

Nie byłem pewien, czy będę miał dostępny komputer pokładowy, ponieważ mam tylko podłączony Eonon d5151 i żadnego radia 06-09. Na szczęście wszystkie informacje są dostępne. Pokazuje nawet pozostały dystans, co wydaje się nie zdarzać wielu osobom.

Dla wszystkich, którzy się zastanawiają, mój 2.0 spala 9,1 l/100 km. :)

Dzięki za poradnik!
Zamierzam spróbować tego jutro, z niewielką różnicą - mój Mazda 04 został dostarczony z radiem aftermarket i nieco zniszczonym okablowaniem:
Image

więc zamierzam spróbować to połączyć:
Image

aby podłączyć wyświetlacz LCD i stereo z 06:
Image

Jestem bardzo początkujący po stronie motoryzacyjnej elektroniki, więc wszelkie rady byłyby przydatne, przeczytałem cały ten wątek, po prostu muszę uważać, żeby wszystkie przewody podłączyć prawidłowo.
Tylko dla wyjaśnienia, jedyne przewody, które zmieniają się między radiami modeli 04 i 06, to LCD i zasilanie LCD, reszta jest taka sama? Chodzi tylko o to, że widzę kilka różnic w kolorach, gdzie schematy w tym wątku nie pasują ani do mojej oryginalnej (04) wiązki, ani do nowej (06) wiązki, którą zamierzam włożyć.

Chciałem tylko podziękować za poradnik! Zrobiłem to w moim '05 2.0. Kupiłem wyświetlacz LCD z 2008 roku z silnika 1.6 diesel, który kosztował mnie 50 dolców.

Jedyną rzeczą, która nie była dla mnie jasna, było to, jakiego wyświetlacza LCD potrzebowałem. Inna strona internetowa mówiła, że potrzebuję wyświetlacza LCD z 12 pinami, co okazało się błędne. Na szczęście przesłałeś zdjęcia, które pomogły mi znaleźć wyświetlacz LCD z odpowiednim złączem.

Lutowanie 7 przewodów było łatwe, nawet bez żadnego doświadczenia w lutowaniu.

Nie byłem pewien, czy będę miał dostępny komputer pokładowy, ponieważ mam tylko podłączony Eonon d5151 i żadnego radia 06-09. Na szczęście wszystkie informacje są dostępne. Pokazuje nawet pozostały dystans, co wydaje się nie zdarzać wielu osobom.

Dla wszystkich, którzy się zastanawiają, mój 2.0 zużywa 9,1 l/100 km. :
Hej koleś, czy możesz obracać (przycisk SET w radiu fabrycznym) komputerem pokładowym z d5151?
Dzięki

Więc faktycznie udało mi się zainstalować jednostkę centralną jakiś czas temu, ale pojawiło się mnóstwo rzeczy i zapomniałem napisać, w każdym razie udało mi się podłączyć wszystkie przewody i wyświetlacz działa idealnie ze wszystkimi dostępnymi opcjami:
Image

Image

zauważyłem jednak, że dźwięk mógłby być prawdopodobnie trochę głośniejszy, a także - czy to oznacza, że faktycznie mam tutaj jednostkę bose (pokazuje się na wyświetlaczu po włączeniu)?

Tak, masz radio Bose. Powodem, dla którego dźwięk jest tak cichy, jest to, że radio Bose to "martwa głowa". Oznacza to, że nie ma wewnętrznego wzmocnienia! Słuchasz głośników radia z odpowiednikiem gniazd RCA! Naprawdę musisz kupić wzmacniacz z rynku wtórnego, aby działał poprawnie. Podczas podłączania wzmacniacza zdobądź uprząż PAC AOEM-MAZ2 t-harness, ale nie używaj niebieskiego pudełka, które jest dołączone. Po prostu przylutuj parę żeńskich RCA do miejsca, w którym interfejsuje się niebieskie pudełko, a następnie poprowadź je do nowego wzmacniacza.

Skorzystałem z informacji zawartych w tym poście, aby wyświetlić informacje o klimatyzacji po wymianie fabrycznego radia na jednostkę JVC single din. Mam Mazdę 3 z 2004 roku sprowadzoną z Japonii i użyłem wyświetlacza LCD z 2006 roku. Dzięki za wszystkie wspaniałe informacje.

Użyłem informacji z tego postu dzisiaj, aby wyświetlić informacje o klimatyzacji po wymianie fabrycznego radia na jednostkę JVC single din. Mam Mazdę 3 z 2004 roku z importu z Japonii i użyłem wyświetlacza LCD z 06 roku. Dzięki za wszystkie wspaniałe informacje.
Proszę bardzo, kbushnz. Zapraszamy do wysyłania nam wiadomości prywatnych, jeśli masz jakieś pytania dotyczące naszych produktów. Dołożymy wszelkich starań, aby Ci pomóc, dzięki.

Cześć wszystkim!
Ogromne podziękowania dla seanlin08 za wspaniały samouczek, ponownie uruchomiłem mój wyświetlacz LCD. Mam sedana Mazda 3 z 2004 roku, miałem fabryczne radio z 2004 roku z klawiszem informacyjnym i fabrycznie włączonym komputerem pokładowym. Zmieniłem jednostkę centralną na Eonon GA8151 i od tego czasu oryginalny wyświetlacz LCD nie działał (jak wszyscy wiemy). Miałem wątpliwości, czy będzie działać poprawnie, ale kupiłem wyświetlacz LCD z 2007 roku ze złomowiska, przylutowałem go i zainstalowałem na podstawie samouczka seanlin08 i działa świetnie. Mam wszystkie funkcje działające tak jak poprzednio. Mam klimatyzację, zegar i wszystkie 4 tryby komputera pokładowego. Pokazuje nawet częstotliwość radiową, tryb Bluetooth, czas odtwarzania DVD (ten jest wadliwy, tylko pętla od 0-9 sekund, myślę, że to problem z jednostką centralną) itp. Mogę przechodzić przez komputer pokładowy, a nawet ustawić zegar za pomocą przycisków na kierownicy. Nie instalowałem do tego radia z 2007 roku, zostawiłem zainstalowaną jednostkę Eonon, tylko wymieniłem wyświetlacz LCD i wszystko działa dobrze. FYI mam czerwony adapter magistrali CAN SS-02. Możesz to sprawdzić, długo naciskając przycisk MODE na kierownicy, jeśli usłyszysz sygnał dźwiękowy, masz odpowiedni adapter magistrali CAN. Mam nadzieję, że to pomoże innym, którzy mają wątpliwości, tak jak ja :wink2:

Cześć wszystkim!\nWielkie podziękowania dla seanlin08 za wspaniały samouczek, znów uruchomiłem mój wyświetlacz LCD. Mam sedana Mazda 3 z 2004 roku, miałem fabryczne radio z 2004 roku z klawiszem informacyjnym i fabrycznie włączonym komputerem pokładowym. Zmieniłem jednostkę centralną na Eonon GA8151 i od tego czasu fabryczny wyświetlacz LCD nie działał (jak wszyscy wiemy). Miałem wątpliwości, czy będzie działać poprawnie, ale kupiłem wyświetlacz LCD z 2007 roku ze złomowiska, przylutowałem go i zainstalowałem na podstawie samouczka seanlin08 i działa świetnie. Mam wszystkie działające funkcje, tak jak poprzednio. Mam klimatyzację, zegar i wszystkie 4 tryby komputera pokładowego. Pokazuje nawet częstotliwość radiową, tryb Bluetooth, czas odtwarzania DVD (ten jest wadliwy, zapętla się tylko od 0-9 sek., myślę, że to problem z jednostką centralną) itp. Mogę przełączać się między komputerem pokładowym, a nawet ustawić zegar za pomocą przycisków na kierownicy. Nie instalowałem do tego radia z 2007 roku, zostawiłem zainstalowaną jednostkę Eonon, po prostu wymieniłem wyświetlacz LCD i wszystko działa dobrze. INFORMACJA Mam czerwony adapter magistrali CAN SS-02. Możesz to sprawdzić, długo naciskając przycisk MODE na kierownicy, jeśli usłyszysz sygnał dźwiękowy, masz odpowiedni adapter magistrali CAN. Mam nadzieję, że to pomoże innym, którzy mają wątpliwości, tak jak ja :wink2:
\n\nŚwietnie, bardzo dziękuję za podzielenie się z nami swoją pasją! :nice: My również uczymy się od Ciebie bardzo dużo.

Cześć wszystkim, mam model z 2004 roku i zrobiłem ten mod, działa idealnie! Możesz teraz wymienić swoje radio na radio z rynku wtórnego bez utraty statusu klimatyzacji. Ale jeśli chcesz mieć możliwość przechodzenia przez ustawienia komputera pokładowego i ustawiania zegara, musisz albo włożyć radioodtwarzacz 2006-2009, ustawić ustawienia i bez odłączania zasilania od pojazdu po prostu wyjąć radioodtwarzacz i włożyć własne urządzenie. Zrobiłem ten mod w połączeniu z eonon d5151z i działa jak urok, mam dostęp do komputera pokładowego i zegara.
Zrobiłeś to na jednostce LCD z 2004 roku?

61 - 78 of 78 Posts