Mazda3 Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
42 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I serached a couple different key words but wasn't able to come across anything so I'm posting here.

I just picked up an '05 hatchback yesterday. It's got what feels like an out of balance tire vibration from about 35-70ish mph when on the throttle. The hard on the gas the more prevolant the vibration. Of the gas/coasting it's smooth as can be. That's why I don't think it's a tire. It's definitely coming from the front end and I think it's more on the pass but not 100%. I'm thinking possibly a CV, the car has 85K on the odo. But every other fwd car I've had the CV's "clicked" when doing sharp turns under power. This has always kind of been a tell tale sign for the CV's going bad. This car doesn't do that.

Any ideas to start looking at? I can't really do much right now but when I get it out to my house in Az in 2 weekends I'll get it jacked up and crawl under to inspect it. Just looking for ideas of places to start.

I read about possible motor mount issues but I really can't believe this would be related to them. It's almost speed and throttle sensative. That's why I'm leaning towards the axles/cvs.

Thanks,
Khris
 

·
Registered
Joined
·
57 Posts
things to check.

Loose engine mounts. (this seems to be a problem on the mazda's) Sounds like this is most likely the issue. If not

Check your axles.

rotate the tires and see if it moves.

while you have it on stands spin the wheels and check for brake rub (probably not)

If you eliminate these things take it to a trans specialist. Assuming it a manual, you can get a bad spring and it makes it all go funky when it accelerates.
 

·
Registered
Joined
·
42 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks, I'll check motor mounts this weekend. It'll be 2 weekends till I have it at my house in Az where all my tools still are to throw up on jack stands to check out axles and stuff underneath.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top