Mazda3 Forums banner

1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Help im running cobb turbo inlet, cobb ap stage1 v103 w/ms3 cai2, why am i maxing out at 10lbs of boost? even at wot, any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
210 Posts
i assume you made sure non of your clamps are loose? How many miles before you started going WOT on the car, did you let the fuel trims settle in?
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #6 ·
[quote author=aaronc7 link=topic=140438.msg3027412#msg3027412 date=1238445104]
list all mods and exactly map you're running
[/quote]
Cobb Inlet, MSCAI w/air straighteners, Denso ITV22, Cobb AP w/stage 1 mscai2 ver.103
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #7 ·
[quote author=berub9a2 link=topic=140438.msg3027414#msg3027414 date=1238445115]
i assume you made sure non of your clamps are loose? How many miles before you started going WOT on the car, did you let the fuel trims settle in?
[/quote]
I checked the ones I can get-to, they all seem pretty tight. The only one I can't really check and the one that I'm suspicious about is the smaller hose connected to the inlet because is at the bottom and away from top view, I'm gonna have the shop that installed everything check all of them including that one tomorrow..
And I've only put in about 25 miles or so on the new map
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #8 ·
[quote author=i love jdm hoes link=topic=140438.msg3027466#msg3027466 date=1238446418]
What gear?
[/quote]
EVery gear, in fourth I get 10.6, It holds the car back sooo much :(
 

·
Registered
Joined
·
1,968 Posts
What BOV are you running? check your Fuel pressure sensor on V103 anything below 1300 wot you're lookin at a new fuel pump...
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Check the O-ring at the maf sensor.

I had one fail when i had an intake on my speed6.

The ring ripped and i was only hitting 10psi.

I replaced it and my boost jumped back up into the 16's.

Good Luck
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #11 ·
THanx for the different advices, I'm gonna have my shop take a look at it and check everything you guys mentioned, hopefully i get my boost back
 

·
Registered
Joined
·
2,027 Posts
might need a new BPV
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Ask your shop to do a pressure test, if there's a small leak they should be able to hear it, or at least soap it up and see the bubbles.
 

·
Registered
Joined
·
1,433 Posts
What year is your car? There have been some mixed results with '09's with the AP. You could flash back to stock just to rule out the AP. I bet your inlet is loose though since you just had it installed.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #15 ·
I found the problem!
The small vacum line from the stock BOV was pinched wih the intercooler cover. WOW I can't believe the power of the COBB AP
 

·
Registered
Joined
·
2,306 Posts
[quote author=08blackspeed link=topic=140438.msg3034608#msg3034608 date=1238694015]
I found the problem!
The small vacum line from the stock BOV was pinched wih the intercooler cover. WOW I can't believe the power of the COBB AP
[/quote]

lol...good to hear that your car is running well now...:D
 

·
Registered
Joined
·
452 Posts
[quote author=08blackspeed link=topic=140438.msg3034608#msg3034608 date=1238694015]
I found the problem!
The small vacum line from the stock BOV was pinched wih the intercooler cover. WOW I can't believe the power of the COBB AP
[/quote] I call shens on this... I bet it was a loose boost tube.
 
1 - 17 of 17 Posts
Top