Mazda3 Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys,
So I just installed the Apexcone/DDM 5000k H7 HIDS tonight and I noticed that the passenger side bulb goes in kinda ok but the driver's side just never seems to click in so I end up having to have the clip hanging out over it a little bit :(. This results in having a small amount of light coming off onto the road just to my left side. What gives?! Anybody got any ideas cuz the "HID install and fogs" guide on here says it should go right in. I think Josh has these in his ride, right? BTW, do you think a harness is necessary? Thanks!!
 

·
Registered
Joined
·
1,690 Posts
The bulb is prob not seated properly against the housing. There is a tab on the bulb which has to match up to a notch on the housing, then the bulb will sit flat.
 

·
Registered
Joined
·
4,147 Posts
I had the same issue on my sisters 3 when i put the hid's in. Just take the bulb out and make sure that the tab lines up with the notch.

The real bright spot was the result of the bulb not seated correctly.
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Yeah I got that bright spot like you said Silver. I thought I was goin crazy here! I guess thats what I get for not taking off the bumper and headlights first. Gotta redo it tomorrow. To add on to it, the dealership changed my oil yesterday, and as I was under the car last night I noticed they forgot to put back 3 10mm bolts on the skid plate....fun times. Sometimes its just better if you do it yourself I guess. Well, Ill update u guys when I get it right. Thanks for offering assistance Daniel, I'll try it tomorrow and if failure occurs I'll let you know. The front bumper removal should be interesting...but first I gotta call U Mazda about those damn bolts....
 
1 - 5 of 5 Posts
Top