Mazda3 Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

· Registered
Joined
·
130 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi I've had this clunking problem since the installation of the Hotchkis Sways, each time it has been the bolts coming loose until I found a way of retighting them. Recently, one of the brackets that hold the bushings broke. I've replaced the bracket and I've had the clunks since...these brackets came with bushings the size 0f 1-1/4 not exactly 32mm. Now I don't know if this is why? I also noticed that the passenger stock endlink is at an angle like \ and the driver side endlink like | Can Anyone in confirm if this is right? or I might need to replace the endlinks. thanks in advance for any helpful info..
 

· Registered
Joined
·
2,041 Posts
[quote author=Nomanchez link=topic=136154.msg2933084#msg2933084 date=1234488900]I also noticed that the passenger stock endlink is at an angle like \ and the driver side endlink like | Can Anyone in confirm if this is right? or I might need to replace the endlinks. thanks in advance for any helpful info..
[/quote]

i installed hotchkis sways today, i have the same angles with mine too. i wasn't sure about it but it didn't seem like a big deal, but i'm getting some clunking as well. i put springs on after the sways so maybe they just didn't get tight enough, i'll report back tomorrow after i try and figure out what it was. i have no idea about the endlinks though.
 

· Registered
Joined
·
2,041 Posts
yes, i just finished the fixing and it was a couple things. in the front, the 17mm bolts in the center of the towers were not tight enough (i changed my springs yesterday too) and i also got up on ramps and re-installed the endlinks and now no more clunking up front.

in the back it turned out the sway was upside down anyway...duh lol. so i got up on ramps and completely redid the back...no more noise. success!
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top