Electrical Issue -- No radio, no power locks, no interior lights, random car alarm - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum
 1Likes
  • 1 Post By emirjonb
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 04-28-2019, 05:18 PM Thread Starter
Bicycle Rider
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
Electrical Issue -- No radio, no power locks, no interior lights, random car alarm

Hello, all.


I've got a weird electrical gremlin and I'm hoping the community can help out. Thanks in advance for any tips/advice.





  • Issue started about 3 months ago.
  • Center console (stereo, lighting) stopped working, blinked out then back on. Turned back on when driving. Ever since the issue happens for a couple days at a time then reverts to being fine.
  • Car alarm randomly sounds when while the car is parked if the doors are locked.
  • When the issue is happening every time the car is started the air conditioner and defrost turns on (not the rear glass defrost).
  • Tripmeter randomly resets.
  • All stereo presets are lost and the stereo goes back to factory settings each time I start the car. (The CD player has been jammed for years and doesnít work.)
  • When the console isnít working there is a persistent light on indicating that there is a door ajar
  • All interior lighting does not work when the issue is happening
  • Door locks donít work from key fob when issue is happening
  • Chime reminding lights are on stops working when issue is happening
  • There are NO issues with starting or battery drain
  • Seems to happen regardless of temperature, climate



Steps taken:
  • Iíve changed the ďroomĒ fuse related to the center console lighting under the hood (it was not visibly blown but changed anyway). Seemed to work for about a week but the issue persists.
  • Iíve read online about a similar issue with this generation Mazda 3 and the owner traced the problem to a corroded wire near the fuse box.
07Speed3ayuh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-03-2019, 02:47 AM
Bicycle Rider
 
emirjonb's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Albania
Posts: 8
Garage
This happen to a friend of mine who has a Volvo v50 but has the same platform and all electric circuits as our mazda 3.
He had problem for more than 6 month and had similar symptoms. The solution was cleaning the connectors under the passenger fuse box. You can search how it's done. You can use info of Ford Focus, Volvo V50/S40 that share the same parts.
Maybe when you had changed the fuses you temporarily make the electric contacts better for that week.
07Speed3ayuh likes this.

_________
e.b. mazda3 12'2005
emirjonb is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-03-2019, 10:31 PM Thread Starter
Bicycle Rider
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
Thank you.


It turns out the bottom of the fuse box looks like "broccoli" and is a corroded mess.


Any idea where I can get a non-corroded engine fuse box replacement? An OEM replacement apparently costs hundreds. It would be great if I could find a part number.


Thanks for any input.
07Speed3ayuh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-04-2019, 08:56 AM
Le Mans: Prototype Class
 
GerryBuc's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Mundelein, IL
Posts: 2,277
Check a pick and pull yard. You might get lucky.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
GerryBuc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Powertrain 2004-2009 Mazda3

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Random Alarm - 2005 Mazda 3 SP23 Hatchback aaronhww Technical Information, FAQ's, How-To's 3 06-21-2019 01:43 PM
2007 axela radio display issue Will98 Introductions 2 11-11-2016 09:42 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
8