No start... No turn over... Advice please asap - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 28 (permalink) Old 02-17-2013, 06:05 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
No start... No turn over... Advice please asap

Hi there

Had a problem a week ago where the car would not start... No turn over no clicking... Nothing... Tried a few times full off full on and on the third attempt... Bang fired up...

No problem all week and today it started fine... Went to the store and then... When i went to start it... Nothing....

When i go to start its just love like when u dont put the clutch in... Electoics go off but nothing starts! The battery is good 2.... No clicking... Or strange noeses nothing....

Am thinking its either the clutch switch or the starter!!!! Thoughts anyone.?

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 28 (permalink) Old 02-17-2013, 06:30 PM
F1 Driver
 
XCNuse's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 14,003
No start... No turn over... Advice please asap

I would say check the fuse box. Throw power into your starter relay and see if its .. relaying or not.

Or just replace it anyway since they are cheap and that'll knock that out of the possibility list.

Also obviously check battery connections make sure they aren't corroded.

(Lol clutch switch or starter.. Start with the basics!)

'06 Whitewater Pearl build |
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
XCNuse is offline  
post #3 of 28 (permalink) Old 02-17-2013, 06:33 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
Re: No start... No turn over... Advice please asap

Ill give that a shoot... Just checked the clutch switch and its not the problem.... ...

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 28 (permalink) Old 02-17-2013, 07:44 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
Re: No start... No turn over... Advice please asap

Going to blaze down to mazda... See whats up in the am

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
post #5 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 12:06 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
No start... No turn over... Advice please asap

Looking for relay , driving around not wanting to turn her off as i would need another push start ... ... Could not find the relay so back to Mazda and for shits and giggles I turned the car off then started it and bomb she started ... Not the starter not the relay.... Hmmmmm


Sent from AutoGuide.com Free App

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
post #6 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 12:43 PM
Go-Kart Driver
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 55
Re: No start... No turn over... Advice please asap

Checked the coolant temp sensor yet?

Tapatalking
kreed is offline  
post #7 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 01:35 PM
F1 Driver
 
XCNuse's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 14,003
you couldn't find the starter relay?

It's a big black relay sitting in the fuse box and on face plate is labeled starter lol

'06 Whitewater Pearl build |
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
XCNuse is offline  
post #8 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 03:13 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
No start... No turn over... Advice please asap

Mazda looked and gave up... Car started Aok! Lol they said they needed all the after market stuff off to go any further! Ok so I left it At that..

Got home... Going to the gym... Car no start !

Disconnected all after market stuff .. No start

Traced the starter cables and noticed that a rather large bit ( looks like a connector) wAs loose jiggled it .. Car starts!

Get it up on ramps .. Stop engine. start it again immediately = no start! Jiggle cable again .. It starts!

Look at all connectors to the starter and all look good

Does any one know what the first picture is. Is it a male female connector ? I think it's the problem

The second pic is the starter connectors and they seem good??

Input please

ImageUploadedByAG Free1361214708.219934.jpg
ImageUploadedByAG Free1361214737.819040.jpg


Sent from AutoGuide.com Free App

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
post #9 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 03:47 PM Thread Starter
Senior Member
 
okellyr's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Jersey
Posts: 5,028
Send a message via MSN to okellyr
Re: No start... No turn over... Advice please asap

Quote:
Originally Posted by kreed View Post
Checked the coolant temp sensor yet?

Tapatalking
Nope that was next on the list but i think i know whats wrong... As per the above...

Boosted baby....

BOOSTED


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
okellyr is offline  
post #10 of 28 (permalink) Old 02-18-2013, 04:27 PM
F1 Driver
 
XCNuse's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 14,003
unusual; can't say I've heard of this issue. I wonder if it's just corrosion or something between the connections.

'06 Whitewater Pearl build |
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
XCNuse is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Powertrain 2004-2009 Mazda3 > Stock Issues

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.mazda3forums.com/122-stock-issues/413095-no-start-no-turn-over-advice-please-asap.html
Posted By For Type Date
Stock Issues [Archive] - Page 2 - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum This thread Refback 10-30-2015 07:32 PM

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT SPEC Group Buy?! Looking to start one ASAP ALL YEAR MAZDA nosaccordh22 M3F Group Buys (Completed) 18 01-22-2013 10:50 AM
help needed asap left turn signal not working evilturbo3 2004-2009 Exterior Lighting 6 02-02-2009 07:03 PM
HELP! possible engine oil leak... need advice ASAP haunterex Stock Issues 9 08-14-2006 11:38 PM
First dent, need advice/help ASAP tgrayman Mazda3 (Axela) 5 01-04-2005 08:19 PM
I have a problem... need you guys advice ASAP BlackMz3 Stock Issues 10 04-25-2004 04:38 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
8