Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum - View Single Post - Strange P0126 Issues
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 02-07-2020, 11:39 PM Thread Starter
dudeskee1325
Moped Rider
 
Join Date: Sep 2016
Location: California Bay Area
Posts: 42
Strange P0126 Issues

So my CEL came on while driving kind of late at night ad the next day I take it to Autozone and they pull a the P0126 code so I grab the a new thermostat and swap out my old one. Strangely enough, I had consistent temps while driving both at night and the next day when I went to Autozone. After the install and coolant flush, I get the car up to operating temp and everything seemed fine, aside from the CEL staying on. I plan on doing an oil change and spark plug replacement in the morning, for usual maintenance, and then driving over to O'Reilly's to have them clear the code and drive around for half an hour or so to see if it comes back on and to make sure I don't need anymore coolant.

The strange part is that I tested my old thermostat after finishing everything up and it opened up right away after being dunked in boiling water. Should I have replaced the temperature sensor instead? Do you think I'll still need to replace it still? I did some searching here and others who have had similar issues didn't really update their posts. I would post specific temps but my OBD2 scanner decided to take a crap on me when I tried to use it when the CEL first popped up.
dudeskee1325 is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
8