Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS? - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum


FMVPerformance.com is the premier Mazda 3 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 12-20-2010, 05:58 PM   #1
Nick!
Go-Kart Driver
 
Join Date: Sep 2010
Location: Connecticut
Posts: 54
Default Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS?

My TPMS light has been blinking, not all of the time but sometimes. I tried filling up the tires with air a couple times and it would start blinking again about 10 minutes afterward. I also took the car to town fair tire, a guy used the TPMS scanner and told me at least 1 is bad. I personally don't want to spend $100 to $150 to get new TPMS and have them installed right now, so, is there a way to just shut it off? If there is a fuse or relay, can I pull it without having affecting anything else?

Thanks

Nick
Nick! is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-20-2010, 06:06 PM   #2
john_in_the_lbc
Senior Member
 
john_in_the_lbc's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Long Beach, California
Posts: 30,978
Default Re: Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS?

unfortunately not. you have to live with the light, or cover it up.
__________________
2006 Whitewater Pearl Mazda 3 S GT Hatch: Garage Vary Valiant Lip, Grill and Eyelids : Custom JL/Alpine Audio : MazdaSpeed Accessory Springs and Swaybars : JDM MazdaSpeed Strut Bar : Koni Yellows : 5Zigen Pro Racer zr520 : Continental ExtremeContact DW : Buddy Club Condenser : XE Pedals : Black Rays Lugs : HP Tint : Stubby :
My car thread http://www.mazda3forums.com/index.ph...857#msg1872857
john_in_the_lbc is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 06:20 PM   #3
Nick!
Go-Kart Driver
 
Join Date: Sep 2010
Location: Connecticut
Posts: 54
Default Re: Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS?

[quote author=John_in_the_LBC link=topic=183804.msg3888296#msg3888296 date=1292886362]
unfortunately not. you have to live with the light, or cover it up.
[/quote]

In that case, any recommendations on aftermarket TPMS sensors that would work? Dealer told me today that they do not have to be programed, they self-program.
Nick! is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 10:19 PM   #4
Carowen
F1 Driver
 
Join Date: Jul 2008
Location: bernardsville, New Jersey
Posts: 2,934
Default Re: Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS?

ebay search for mazda tpms. i picked up a set of 4 for 50$ brand new. no problems whats so ever
__________________
|Bc Coil-Overs|SPC Rear Camber Kit|8k HID Lows and Fogs| 7k Angel Eyes| 17x7.5 Speedy Lite-Fin Wrapped in 225/45/17 General Exclaim UHP| Custom Interior- Painted pillars, Door panels two Toned Black and Red Suede, Black Leather Headliner|
Carowen is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 12:13 PM   #5
Nick!
Go-Kart Driver
 
Join Date: Sep 2010
Location: Connecticut
Posts: 54
Default Re: Can I pull a fuse/relay to shut off the TMPS?

[quote author=Carowen link=topic=183804.msg3888477#msg3888477 date=1292901599]
ebay search for mazda tpms. i picked up a set of 4 for 50$ brand new. no problems whats so ever
[/quote]

I'll keep my eye out. I see a set of 4 for 95 but I dont need them right now. Maybe I'll just wait untill something with a good price comes available.

Can anyone confirm that they are self-programing?
Nick! is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Wheels / Tires > Wheels / Tires Technical Information, FAQ's, How-To's

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.