Security indicator light on - Car won't start - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum


FMVPerformance.com is the premier Mazda 3 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools
Old 01-07-2009, 09:11 PM   #1
secchi777
Bicycle Rider
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Posts: 7
Default Security indicator light on - Car won't start

Car: Mazda3 S 2004
I just came back from holidays with the car being parked 12 days.
When I switched in ignition key to "start", the car won't star and multiple panel indicator lights (blinker, door, etc) start flashing nad making funny noises. I tried a couple of times and the same happens.
When I put the key back to ACC or ON, the Security indicator light blinks every few seconds.
The manual says this may be a the security indicator light being faulty and to contact a dealer.
Any ideas? I am based in Houston.
Thanks for the help
secchi777 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-07-2009, 09:20 PM   #2
bustednutz
Short Track Racer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 151
Default Re: Security indicator light on - Car won't start

As much as I hate going to the dealer....this is one I'd go to them for.
Probably a simple ECU reflash. But you never know.
Anything come up on a Google search?
bustednutz is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 01:34 AM   #3
bigdoofus
Moped Rider
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 19
Default Re: Security indicator light on - Car won't start

[quote author=secchi777 link=topic=132637.msg2848581#msg2848581 date=1231377067]
Car: Mazda3 S 2004
I just came back from holidays with the car being parked 12 days.
When I switched in ignition key to "start", the car won't star and multiple panel indicator lights (blinker, door, etc) start flashing nad making funny noises. I tried a couple of times and the same happens.
When I put the key back to ACC or ON, the Security indicator light blinks every few seconds.
The manual says this may be a the security indicator light being faulty and to contact a dealer.
Any ideas? I am based in Houston.
Thanks for the help
[/quote]

Possible battery problem. Stock battery is crap. Try a jump start.

See thread

http://www.mazda3forums.com/index.php?topic=129789.0
bigdoofus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Powertrain 2004-2009 Mazda3 > Stock Issues

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 02:18 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.