Starter corrosion/Car won't start - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 06-01-2011, 12:48 PM Thread Starter
Bicycle Rider
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8
Starter corrosion/Car won't start

Does anyone have pictures of the corrosion on the S cable that goes on the starter? I wasn't able to start my car this morning and started searching the forums for starter issues. All I could find was this TSB: http://www.finishlineperformance.com...7-08-1960a.pdf

I crawled under my car to inspect it and there isn't any visible green corrosion like some others describe. I'm pretty sure my battery is ok. I measured 12.44 volts with a DMM. The repair manual says anything 12.4V or greater is good. What else could it be? HELP!! I need to get to work tomorrow!

Has the starter been known to crap out at about 40k mi? BTW I have a 2007, 2.3 hatch, MTX w/ 41K mi.
SFOSpeed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 06-01-2011, 02:22 PM
him
Short Track Racer
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baton Rouge, Louisiana
Posts: 242
Re: Starter corrosion/Car won't start

just had the same issue a few months back. i don't have any pics for you but i was able to fix it by removing the connection, folding a small piece of sand paper to fit inside of clip, cleaned inside of the connection and the terminal on the starter. a little electric grease on the terminal will keep it from happening anytime soon.
him is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 06-01-2011, 02:25 PM Thread Starter
Bicycle Rider
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8
Re: Starter corrosion/Car won't start

I think i just flooded the engine. I had the car outside last night while I was inspecting a different issue and just started it up to pull it back in the garage. Car started right up with a big poof of smoke coming from the exhaust after I stepped on the gas pedal and turned the ignition key.
SFOSpeed is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 06-01-2011, 02:31 PM
him
Short Track Racer
 
Join Date: Jul 2006
Location: Baton Rouge, Louisiana
Posts: 242
Re: Starter corrosion/Car won't start

i also wasn't able to see corrosion anywhere until i cleaned out the inside of the clip.
him is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Powertrain 2004-2009 Mazda3

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Image Verification
Please enter the six letters or digits that appear in the image opposite.

Registration Image

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome