Speedo not working "" HELP" - Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 15 (permalink) Old 02-15-2010, 11:08 AM Thread Starter
Moped Rider
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Speedo not working "" HELP"

Hi guys Iím having some problems with my 05 Mazda 3 2.0L
The speedometer doesn't work, since I got the car used it was like this, before it sometimes worked and sometimes didn't. Now itís completely stopped. The car kind of hesitates and I feel a little power loss sometimes as if there is a shortage somewhere, like itís not getting enough electricity.
And not to mention that the power steering only works for the first 2 minutes or so after I start the car. Then it sometimes decides to work and then it stops again.
I swear I've never had so many problems with my Honda's
Anyways I like this car and would like to fix its problems.

Please help if you've had similar problems or have any ideas.

Thanks in advance
hondaciviceg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 02-16-2010, 11:14 PM Thread Starter
Moped Rider
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Re: Speedo not working "" HELP"

Any ideas boys?
hondaciviceg is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 02-17-2010, 12:50 AM
Le Mans: Prototype Class
 
Join Date: May 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 2,040
Send a message via AIM to biking4jesus
Re: Speedo not working "" HELP"

well if you havent done this yet...

check all fuses
check all relays ("big fuses" under the hood)
check the electrical connector panel under the glove box (lots of connectors. unplug them blow out any dust and reconnect)
check electrical connectors in the engine bay
check the battery connections for corrosion etc.

biking4jesus is offline  
post #4 of 15 (permalink) Old 02-18-2010, 06:05 PM Thread Starter
Moped Rider
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Re: Speedo not working "" HELP"

[quote author=biking4jesus link=topic=167310.msg3550910#msg3550910 date=1266385829]
well if you havent done this yet...
check all fuses
check all relays ("big fuses" under the hood)
check the electrical connector panel under the glove box (lots of connectors. unplug them blow out any dust and reconnect)
check electrical connectors in the engine bay
check the battery connections for corrosion etc.
[/quote]

Okay ive checked and cleaned the battery terminals already no difference, but once i disconnected the battery to add more grounding wires. the car was fine for 3-5 days, all the lights off, and then everything started showing up again. any ideas? that sounds fishy
hondaciviceg is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 02-18-2010, 06:10 PM
Le Mans: Prototype Class
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,364
Re: Speedo not working "" HELP"

alternator? i would say its between the shitty battery or your alternator is going out.

andrew1501 is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 02-18-2010, 08:13 PM
Short Track Racer
 
Join Date: Dec 2007
Location: Worcester, MA
Posts: 227
Send a message via Yahoo to Lil Red 3
Re: Speedo not working "" HELP"

My opinion - which really doesn't mean much -

GET A CARFAX!!!

I think the next step is to get the history. Since the car is used. I got one when we bought our 04' Mazda 3. Good thing too. A buddy of mine bought a Honda used, car stopped running on the Mass Pike, come to find out the car was in Katrina... Crazy things started happening after the electrical issues on the pike.

GET A CARFAX!!!

[img width=133 height=100]http://i147.photobucket.com/albums/r281/M_Anderson2006/darkanime.png[/img]
Lil Red 3 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 02-19-2010, 02:05 PM Thread Starter
Moped Rider
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Re: Speedo not working "" HELP"

[quote author=andrew1501 link=topic=167310.msg3553603#msg3553603 date=1266534646]
alternator? i would say its between the shitty battery or your alternator is going out.
[/quote]

shouldnt the alternator die by now? its been like this for the past 6 months that ive had the car.
hondaciviceg is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 02-19-2010, 05:27 PM
Short Track Racer
 
Join Date: Feb 2010
Location: NL Canada
Posts: 162
Re: Speedo not working "" HELP"

I don't know if these Mazdas have them or not but I'v had a simalier issue with a chevy in the past it turned out to be the fuseable links on the main power wires coming from the starter, they tend to rust inside the housing then they sometimes work and sometimes not causing major problems. I just ended up cutting them out and soldering in wire problem sloved, but you should replace them with more fuseable links mine was just a winter beater.

[img width=333 height=100]http://i569.photobucket.com/albums/ss137/titnman20/newwheels003-1-1-1.jpg[/img]
sport3 is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 02-19-2010, 11:58 PM Thread Starter
Moped Rider
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 15
Re: Speedo not working "" HELP"

[quote author=sport3 link=topic=167310.msg3555114#msg3555114 date=1266618467]
I don't know if these Mazdas have them or not but I'v had a simalier issue with a chevy in the past it turned out to be the fuseable links on the main power wires coming from the starter, they tend to rust inside the housing then they sometimes work and sometimes not causing major problems. I just ended up cutting them out and soldering in wire problem sloved, but you should replace them with more fuseable links mine was just a winter beater.
[/quote]

so some wires coming out of the starter? thats where i should check?
hondaciviceg is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 02-20-2010, 11:17 AM
Short Track Racer
 
Join Date: Feb 2010
Location: NL Canada
Posts: 162
Re: Speedo not working "" HELP"

Yeah you can start there and also trace the wires back up to the battery you'll know them when you see em it just looks like a thick plastic covering about an inch long on the wire.

[img width=333 height=100]http://i569.photobucket.com/albums/ss137/titnman20/newwheels003-1-1-1.jpg[/img]
sport3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum > Technical / Model / Performance > Powertrain 2004-2009 Mazda3

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Mazda3 Forums : The #1 Mazda 3 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Image Verification
Please enter the six letters or digits that appear in the image opposite.

Registration Image

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome